Glutenfria blåbärsmuffins

Serverar: 12-17 portioner

Tid: 25 minuter

Glutenfria blåbärsmuffins med blåbärssylt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 200 g blåbärssylt
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Kör smöret i mikron så det blir riktigt mjukt utan att smälta helt .
    3. Rör ihop smör och socker så det blir luftigt. Tillsätt ägget och vispa igen. Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör om. Häll i mjölken och 2 msk blåbärssylt och rör om.
    4. Häll det mesta av smeten i muffinsformar (men spara smet till att lägga över sylten). Lägg på en klick (ca 1/4 - ½ msk) blåbärssylt på varje muffins och täck sedan över med resten av smeten.
    5. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben