Blåbärsmuffins Blueberry Hill

Serverar: 10 portioner

Dessa muffins är beräknade med stora amerikanska muffinsformar.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl ( 240 g)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 dl frysta otinade blåbär
  • Topping
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Smält smöret och tillsätt det. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt ner blåbären.
    3. Häll upp smeten i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka på maräng på varje muffins.
    5. Sikta florsocker över. Ställ in i ugnen 1-2 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    beccispeckis 10 november 2008

    Jättegoda och krämiga muffins. Marängen var verkligen pricken över i:et. Jättegoda, fast de blir ännu godare om man tillsätter lite mer smör typ 50-100g istället för 25g.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben