Blåbärsmuffins med cheesecakefyllning

De här är de godaste muffinsarna jag någonsin ätit! Hittade receptet på ett paket med frustna blåbär som jag köpte när jag bara tänkte göra blåbärsmuffins.

Ingredienser

  • Muffins
  • 200 g frysta blåbär
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Cheesecakefyllning
  • 1 ägg
  • ½ msk lime- eller citronsaft (jag brukar skippa det dock)
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och florsocker pösigt. Tillsätt osten och vispa till en jämn smet.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsform eller ställ pappersformar på en plåt.
    3. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vätskan. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt de frysta blåbären i potatismjöl.
    4. Fyll i formarna till hälften med smet. Fördela blåbären och resten av smeten ovanpå. Grädda 5 min. Ta ut plåten och skeda på lite cheesecakefyllning på varje muffins.
    5. Låt grädda ytterligare ca 15 min för stora och ca 7 min för små. Låt mufinsen svalna.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (2)

    asa222 12 augusti 2010

    Hjälp! Hur mycket bakpulver ska man ta. Står här och vispar och saknar angivelse. Jag får väl höfta till med något. De verkar jättegoda! Åsa

    sippan86 26 augusti 2010

    Fantastiska muffins! Jag tog 1,5 tsk bakpulver blev kanonbra! Kan verkligen rekommendera detta receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben