Blåbärsmuffins med icing

Underbart goda muffins

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl djupfrysta eller färska blåbär
  • 250 g färskost naturell
  • ½ citron, skalet
  • 3 msk florsocker
  • Violer, penséer eller blåbär, till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, sirap och vaniljsocker smidigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
    2. Blanda mjöl och bakpulver väl i en annan bunke. Blanda ner mjölblandningen växelvis med blåbären i äggsmeten med hjälp av en slev, vispa inte. Fördela smeten i cirka 12 muffinsformar. Grädda i 20 minuter.
    3. Vispa alla ingredienser till icingen till en jämn smet med elvisp. Spritsa eller bred på icingen och dekorera med en blomma eller färska blåbär.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben