Jordgubbsflan på snabbvis (paj)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart god och enkel att göra:

Ingredienser

  • 10 digestive kex (150g)
  • 75 g smält smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 burk kesella vanilj (250g)
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Smula sönder kexen och häll sedan i smöret, blanda till en deg. Tryck ut smuldegen i en form 24 cm i diameter med löstagbara kanter så att det blir en fast botten . Grädda i 10 minuter eller tills den fått fin färg.
    2. Grovriv chokladen och strö över den varma bottnen Inför serveringen fyll med kesella och kluvna jordgubbar
    3. Man väljer så klart själv smaken på kesellan och vilka bär eller frukt man vill ha. Vill man hellre ha mörk choklad så blir det säkerligen inte dumt det heller.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Verkar jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben