Jordgubbsfromage

Serverar: 4 portioner

En riktig sommardessert

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 1/4 dl kallt vatten
  • ca 1 liter jordgubbar
  • 3 ägg
  • Saften och det rivna skalet av ½ citron
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet i vattnet. Skölj jordgubbarna om det behövs och låt dem rinna av. Tag undan 8 bär till garnering. Mosa resten av bären med en gaffel.
    2. Knäck äggen och separera gulan och vitan. Vispa gulor och socker till ett fast skum. Rör ner citronskal och bärmoset, litet i taget.
    3. Hetta upp citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i citronsaften.. Rör ned jordgubbskrämen i gelatinet. Börja med 2 msk och rör sedan ner resten. Låt kallna i kylskåp.
    4. Vispa grädde och vitor till hårt skum (var för sig). Ställ hälften av grädden i kylskåp. Resten vänds ner i jordgubbskrämen tillsammans med äggviteskummet.
    5. Lägg upp fromagen i en serveringsskål eller i mindre portionsskålar samt garnera med bär och några "klickar" vispgrädde. Riv blockchoklad över och ställ fromagen kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben