Snabb jordgubbsfromage

Serverar: 4 portioner

Går bra med färska eller frusna jordgubbar. Jag har gjort den även på hallon.

Ingredienser

  • 300 g frysta jordgubbar
  • 5 dl mjölk
  • 5 gelatinblad
  • 1-1½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Smält dem i vattenbad eller i en kastrull på lägsta värme. Rör i 1 dl varm mjölk och låt det blandas.
    2. Kör de frusna jordgubbarna i mixer tillsammans med resten av mjölken i 1 minut. Tillsätt mjölken med gelatin och socker, kör en stund till så det blir en luftig massa.
    3. Servera genast.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben