Jordgubbsgrottor

Serverar: 16 portioner

Jordgubbsgrottar passar till utflykten, på badstranden och till fikat Enkla och smidiga att göra

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • Ca ½ dl jordgubbssylt
  • Småbrödsformar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Rör rumstempererat smör och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver.
    3. Forma degen till 16 kulor och lägg dem i småbrödsformar. Tryck en grop med ett mjölat finger i mitten av kakan och lägg en klick jordgubbssylt.
    4. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett bakgaller.
    5. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben