Jordgubbslikör

Tid: 2 månader

Jordgubbslikören passar till glass eller en drink, men tänk på att den innehåller alkohol.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 1/2 dl socker
  • 1/2 liter renat
  • Instruktioner

    Rensa och skölj bären noga. Varva bär och socker i en burk, häll över spriten. Vänd den några gånger så att sockret blandar sig lite. Ställ den i rumstemperatur, gärna mörkt för färgens skull. Första veckan vänds burken 2 gånger per dag, sedan bara en gång varannan dag. Undvik att skaka burken eller att röra i bären. Efter 6-8 veckor silas bären bort och likören hälls på flaska, försiktigt om det är bottensats. Tillslut flaskorna väl. Likören tjänar på att lagras 2 månader svalt och mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben