Jordgubbslikör med kardemumma
En god kombination av smaker. Smakar bäst efter ett par månader.
Ingredienser
1 l små och söta jordgubbar, sköljda och snoppade
35 cl brännvin special
2 dl strösocker
1 tsk kardemummafrön
Instruktioner
Varva bär, kardemummakärnor och socker i en glasburk med lock tex ett konserveringsglas.
Fyll på med spriten och låt stå mörkt i 4 veckor, skaka då och då.
Sila ifrån bären och sila sedan ytterligare en gång genom ett kaffefilter.
Fyll på flaska och lagra svalt och mörkt i minst två månader.
Tips: Bären smakar gott till glass.
Liknande recept
Kardemumma bulle
1
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Mördegskakor med kardemumma
5
40-60
7
Citronskorpor med kardemumma
3
1
Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma
4.7
12
Yoghurt med kardemumma
2
Dinkelbullar med äpple och russin och kardemumma
5
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!