Rulltårta med jordgubbsstracciatella á lá viktväktarna

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsig efterrätt Bara 3½ poäng biten

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 5 ägg
  • 1½ dl socker
  • 4 msk vatten
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • Fyllning
  • 300 g jordgubbar
  • 1½ dl kvarg 1% (kesella)
  • 20 ml jordgubbslikör
  • 65 g riven vit choklad
  • 1 tsk florsocker
  • ½ dl mellangrädde, max 27%
  • Dekorering
  • 20 g chokladrasp
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao. Blanda ner växelvis med vattnet.
    2. Bred ut smeten på en bakplåt klädd med bakfolie. Grädda i förvärmd ugn på 200 grader i ca 10 minuter (180 grader i varmluftsugn). Fukta en handduk lätt och strö på lite socker. Stjälp upp rulltårtbottnen på handduken, dra bort bakfolien. Låt rulltårtsbottnen svalna.
    3. Skär 150 g jordgubbar i småbitar till fyllningen. Blanda med färskost, jordgubbslikör, kvarg (kesella) och riven choklad. Bred på jordgubbskrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop. Pudra över florsocker.
    4. Vispa grädden hårt och stoppa i en sprits för garnering. Dekorera med resten av jordgubbarna, strö över chokladrasp och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben