Rulltårta á la LCHF

Serverar: 10 portioner

LCHF = Low Carb High Fat = lite kolhydrater, mera fett. Välkännt recept med nyttigare ingredienser.

Ingredienser

  • 50 g valnötskärnor
  • 4 st äggvitor
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g frusna hallon
  • Ev. sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med plåtpapper.
    2. Mal eller mixa valnötterna.
    3. Vispa vitorna till ett hårt skum, vill man ha i sötningsmedel kan man ha i det nu i skummet. Blanda försiktigt ner nötterna i skummet. Bred skummet på plåtpappret. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
    4. Lägg mascarponen i en bunke, häll över vispgrädden och hallonen. ( Man kan också vänta med hallonen och strö dom över kakan innan den ska rulas samman). Önskar man sötningsmedel i kan man ta lite av det i smeten. Vispa smeten tills den blir riktigt fast.
    5. När botten är färdig vänd den upp och ner ovanpå ett nytt bakplåtspapper. Pilla bort det första pappret som sitter fast på kakan. Penslar man med kallt vatten på pappret innan man drar bort det brukar det vara lättare.
    6. När bottnen svalnat brer man på smeten och rullar ihop precis som en vanlig rulltårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LCHFmari 4 april 2011

    Låter mumsigt! Måste prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben