Korvgratäng á la LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En snabb och mycket enkel gratäng. God som vardagsmat. Nästan inga kolhydrater och mättande. Man kan variera sig på många olika sätt. Varför inte testa med chevréost och toltorkade tomater, eller hackade oliver och fetaost.

Ingredienser

  • 400g falukorv
  • 200g riven mozzarella
  • 1 burk med 185 gram ICA:s basilikapesto
  • ½ gul eller röd paprika
  • Pizzakrydda
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 200 grader
    2. Börja med att skiva falukorven i runda klassiska plättar. Lägg i en smörad form på rader.
    3. Klicka på en bra klick pesto över varje korvbit och dutta ut så det täcker.
    4. Hacka paprikan i små bitar och strö över varje korvbit. Häll över parmesanosten över allt och krydda med pizzakrydda och svartpeppar.
    5. Grädda i ca 15 minuter. När det är ungefär 5 minuter kvar så sätt ugnen på grill.
    6. Serveras med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cahling 18 april 2013

    Parmesan eller Mozzarella? Jag gissar att du menar parmesan då mozzarella är lite klurigt att riva...? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben