Jordgubbspaj med vit choklad

Serverar: 1 portioner

Perfekt med sommarens jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar och rabarber i bitar
  • 1/2 tsk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • Pajskal
  • 100 g vit choklad
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,75 dl socker
  • Instruktioner

    1. Dela jordgubbar och rabarber i bitar i en skål. Vänd försiktigt ner potatismjöl och socker. Lägg i en ugnsfast form.
    2. Hacka chokladen i bitar. Blanda ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt den hackade blockchokladen och blanda. Smula blandningen över jordgubbarna och rabarbern. Baka i ugn på 200° i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hultin 26 juni 2010

    Jättegod paj!! Har gjort den förr men tappat bort receptet så hittade jag den här. Jag brukar använda Marabo mjölkchoklad och ta hallon istället för rabarber. Kanongott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben