Jordgubbsparfait

Serverar: 8 portioner

En god parfait som serveras tillsammans med färska jordgubbar.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Ca 1/2 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Mosa jordgubbarna med sockret.
    2. Vispa äggulorna och florsockret poröst. Tillsätt bärmoset. Vispa grädden. Blanda ner den i bärmoset.
    3. Häll smeten i en form, ca 2 liter.
    4. Täck över formen med plastfolie och ställ in i frysen. Gärna över natten.
    5. Låt parfait stå i kylskåpet ca 1 timma före servering.
    6. Stjälp upp parfait på ett fat och garnera med jordgubbar.
    7. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben