Jordgubbsrulltårta

Serverar: 12 portioner

111 kalorier per skiva

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 15 g maizena
  • 2 tsk apelsinsaft
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Fyllning
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl kesella
  • 1 msk acaciahonung
  • Instruktioner

    1. Skölj och noppa jordgubbarna. Skiva dem. Vispa ägg och socker i ca 10 minuter i en skål. Sikta ner mjöl och maizena och blanda försiktigt. Rör ner apelsinsaft och rivet skal. Häll smeten i en form 22x33 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 210 grader i 8-10 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper med strösocker och lägg bakplåtspapper över. Rulla direkt ihop rulltårtan så den formas.
    2. Rör jordgubbarna med kesella och honung. Rulla ut kakan igen och bred på fyllningen i ett tunt lager. Rulla åter ihop och låt rulltårtan kallna i ett par timmar. Skär i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben