Pröva att rulla in jordgubbar och vispgrädde i en rulltårtebotten. Det blir sååå gott! Inget vetemjöl i rulltårtan.
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, citrus
1 dl florsocker
Instruktioner
Sätt ugn på 225 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Häll i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x30 cm.
Grädda 5-8 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Täck med en fuktad handuk och låt det svalna.
Fyllning:
Skär jordgubbarna i små tärningar. Vispa grädden styv. Blanda med kesella, florsocker och jordgubbar. Fördela på kakan och rulla ihop från långsidan.