Jordgubbsrulltårta

Serverar: 12 portioner

Pröva att rulla in jordgubbar och vispgrädde i en rulltårtebotten. Det blir sååå gott! Inget vetemjöl i rulltårtan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella, citrus
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Häll i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x30 cm.
    2. Grädda 5-8 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Täck med en fuktad handuk och låt det svalna.
    3. Fyllning: Skär jordgubbarna i små tärningar. Vispa grädden styv. Blanda med kesella, florsocker och jordgubbar. Fördela på kakan och rulla ihop från långsidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben