Jordgubbstarte
Serverar:
6 portioner
Tid:
35 minuter
Ser väldigt goda ut.
Ingredienser
1 kavlad rund smördeg
150 g mandelmassa
1 ägg
2 msk grädde
1 l jordgubbar
1 dl vinbärsgelé
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ut 6 portionsrundlar ur degen eller rulla ut den till en stor tarte.
Riv mandelmassan och blanda med ägget och grädden till en slät smet. Bre ut massan på smördegen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Skiva jordgubbarna och lägg dem på smördegsbottnen. Pensla bären med smält gelé.
Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Jordgubbstarte med pistagenötter
10
Jordgubbstarte
5
1
Jordgubbstartar med vit chokladmousse
6
Apelsin- och jordgubbstarte
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!