Jordgubbstarte

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Ser väldigt goda ut.

Ingredienser

  • 1 kavlad rund smördeg
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ut 6 portionsrundlar ur degen eller rulla ut den till en stor tarte.
    2. Riv mandelmassan och blanda med ägget och grädden till en slät smet. Bre ut massan på smördegen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
    3. Skiva jordgubbarna och lägg dem på smördegsbottnen. Pensla bären med smält gelé.
    4. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben