Jordgubbstiramisú

Serverar: 4-6 portioner

Tiramisú är en klassisk, italiensk paradefterrätt - som här varierats med jordgubbsfyllning Amarettolikören kan bytas ut mot annan fruktlikör

Ingredienser

  • Ca 2 l jordgubbar
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 gelatinblad
  • 500 g mascarpone eller keso
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-6 skivor sockerkaka
  • 2 msk amarettolikör
  • Citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa ca 300 g med 1 dl florsocker. Skiva resten, men spara några bär till garneringen.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
    3. Blanda mascarpone, yoghurt, vaniljsocker och resten av florsockret till en slät kräm.
    4. Smält gelatinbladet i micron på högsta värmen i 20 sekunder.
    5. Rör ner gelatinlösningen i jordgubbsmixen. Ställ i kylskåpet till lösningen är halvflytande.
    6. Varva sedan i portionsskålar, ostkräm, skivade jordgubbar, sockerkaksskiva smaksatt med likör, jordgubbsmix och överst ostkräm. Ställ kallt.
    7. Garnera med jordgubbar och citronmeliss innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben