Tiramisú är en klassisk, italiensk paradefterrätt - som här varierats med jordgubbsfyllning
Amarettolikören kan bytas ut mot annan fruktlikör
Ingredienser
Ca 2 l jordgubbar
1,5 dl florsocker
2 gelatinblad
500 g mascarpone eller keso
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vaniljsocker
4-6 skivor sockerkaka
2 msk amarettolikör
Citronmelissblad
Instruktioner
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa ca 300 g med 1 dl florsocker. Skiva resten, men spara några bär till garneringen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Blanda mascarpone, yoghurt, vaniljsocker och resten av florsockret till en slät kräm.
- Smält gelatinbladet i micron på högsta värmen i 20 sekunder.
- Rör ner gelatinlösningen i jordgubbsmixen. Ställ i kylskåpet till lösningen är halvflytande.
- Varva sedan i portionsskålar, ostkräm, skivade jordgubbar, sockerkaksskiva smaksatt med likör, jordgubbsmix och överst ostkräm. Ställ kallt.
- Garnera med jordgubbar och citronmeliss innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)