Jordgubbstiramisu med apelsin

Serverar: 12 portioner

Skall stå i kylen minst tre timmar, perfekt att kunna förbereda före middagen

Ingredienser

  • Saften av 2 apelsiner, ca 2,5 dl
  • 1/2 dl Cointreau, apelsinlikör
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 300 g jordgubbar
  • 2 msk kakao
  • 12 savoiardikex
  • 12 jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda apelsinsaft och Cointreau. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills det är vitt och pösigt. Vispa grädden.
    2. Blanda grädde, äggule/sockersmeten och mascarpone. Snoppa jordgubbarna och mixa dem, vänd sen ner dem i gräddblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna.
    3. Fördela hälften av jordgubbskrämen i 12 glas. Dela kexen mitt itu och doppa i apelsinsaften. Lägg en halva i varje glas. Fortsätt med kräm, den andra doppade halvan av kexet och avsluta med krämen.
    4. Låt stå kallt i minst tre timmar. Pudra kakao över och garnera med en jordgubbe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben