Jordgubbstiramisú

Serverar: 6 portioner

Klassisk tiramisù med inslag av jordgubbar

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Rivet skal av en tvättad citron
  • 375 g (1 1/2 burk) mascarponeost
  • 3/4 dl starkt kallt espressokaffe
  • 3/4 dl konjak, om så önskas
  • Ca 15 savoiardikex eller 7-8 tunna skivor sockerkaka
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa, äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och vispa försiktigt ner mascarponeosten till en jämn smet. Vispas smeten för länge, eller för hårt blir den lätt lös.
    2. Blanda espressokaffe och konjak. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Täck botten på en form, ca 30 cm i diameter, med savoiardikex. Häll försiktigt över hälften av espresso/konjaksblandningen. Fördela jordgubbshalvor över och bred på ett lager med mascarponecrème. Upprepa samma sak en gång till. Savoiardikex, espresso/konjaksblandningen, jordgubbar och sist ett lager mascarponecrème.
    3. Sikta över kakaopulver i ett jämnt lager på tiramisún och låt den stå minst 3 timmar i kyl, eller över natt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben