Jordgubbstrifle

Serverar: 6 portioner

Så enkelt och så gott- jordgubbar, musli, lemon curd och grädde varvade i portionsglas. Egen lemon curd är så mycket godare än köpt.

Ingredienser

  • Ca 10 dl jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd (se recept)
  • 3 dl naturell crunchy musli tex. Start
  • Lemon curd (ca 3 dl)
  • 3 citroner
  • 75 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1 ½ msk Maizena majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Lemon curd:
    2. Blanda saften av två och skalet av tre citroner, smör och socker i en kastrull. Låt koka upp och sila av blandningen ner i en bunke. Vispa samman ägg och äggulor och rör ner i citronblandningen.
    3. Rör ut maizena i saften från den tredje citronen och vispa ner i krämen. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
    4. Häll upp i en ren skål och ställ att svalna i kylen. Krämen går utmärkt att frysa för att ta ut när man behöver den.
    5. Jordgubbstrifle:
    6. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Vispa grädden medelhårt. Varva alla ingredienser i flera lager i portionsglas. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben