Så enkelt och så gott- jordgubbar, musli, lemon curd och grädde varvade i portionsglas. Egen lemon curd är så mycket godare än köpt.
Ingredienser
Ca 10 dl jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 dl lemon curd (se recept)
3 dl naturell crunchy musli tex. Start
Lemon curd (ca 3 dl)
3 citroner
75 g smör
1½ dl socker
1 ½ msk Maizena majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor
Instruktioner
- Lemon curd:
- Blanda saften av två och skalet av tre citroner, smör och socker i en kastrull. Låt koka upp och sila av blandningen ner i en bunke. Vispa samman ägg och äggulor och rör ner i citronblandningen.
- Rör ut maizena i saften från den tredje citronen och vispa ner i krämen. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
- Häll upp i en ren skål och ställ att svalna i kylen. Krämen går utmärkt att frysa för att ta ut när man behöver den.
- Jordgubbstrifle:
- Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Vispa grädden medelhårt. Varva alla ingredienser i flera lager i portionsglas. Servera genast!
Liknande recept
Kommentarer (0)