Jordgubbstrifle

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • Ca ½ påse små mandelbiskvier
  • ½ dl halvsöt sherry
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 msk vatten
  • 3/4-1 dl socker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Lägg mandelbiskvierna i en skål och droppa över sherryn. Låt stå och dra ca 10 minuter.
    2. Rensa jordgubbarna och mosa dem med vatten. Tillsätt socker och pressad citronsaft. Rör allt till mos.
    3. Varva mandelbiskvier, jordgubbsmos och vaniljkräm i portionsglas. Garnera med några färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben