Jordnötsbrownie med gelé

Serverar: 20 portioner

Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega och krämiga konsistensen och den söta vinbärsgelén.

Ingredienser

  • 3 dl fint vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl rostade salta jordnötter
  • 1-2 dl röd vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    2. Lägg jordnötssmör och smör i en annan skål och tillsätt råsocker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet.
    3. Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Häll i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Hacka jordnötterna och blanda sedan ner hälften i smeten.
    4. Bred ut smeten i formen och klicka ut gelén jämnt över ytan. Dra med en gaffel så att den blandas ner lite lätt i smeten. Strö över resten av de hackade nötterna och platta till ytan med lätt fuktade fingrar.
    5. Grädda kakan 30-35 minuter. Tänk på att kakan inte ska gräddas för länge, precis som en kladdkaka ska den vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i 20 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben