Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega och krämiga konsistensen och den söta vinbärsgelén.
Ingredienser
3 dl fint vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl jordnötssmör
1 dl mjukt smör
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl rostade salta jordnötter
1-2 dl röd vinbärsgelé
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Lägg jordnötssmör och smör i en annan skål och tillsätt råsocker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet.
- Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Häll i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Hacka jordnötterna och blanda sedan ner hälften i smeten.
- Bred ut smeten i formen och klicka ut gelén jämnt över ytan. Dra med en gaffel så att den blandas ner lite lätt i smeten. Strö över resten av de hackade nötterna och platta till ytan med lätt fuktade fingrar.
- Grädda kakan 30-35 minuter. Tänk på att kakan inte ska gräddas för länge, precis som en kladdkaka ska den vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i 20 bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)