Jordnötsbrownies

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod kaka till kaffe

Ingredienser

  • 150 g ljus choklad
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g jordnötter (ca 1 1/2 dl)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen på låg effekt i mikron eller över vattenbad. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa upp äggen. Arbeta in dem lite i taget. Ha i den smälta shokladen. Sikta kakao och mjölet och vänd i det. Hacka chokladen grovt och vänd i den och jordnötterna. Bottna en fyrkantig form, ca 24x24 cm, med bakpapper, häll i smten och grädda kakan mitt i ugnen 30 minuter. Låt svalna innan du vänder upp den och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben