Choklad- och jordnötsbrownies

Serverar: 25 portioner

De salta jordnötterna och den lätt kladdiga browniebottnen är en ljuvlig kombination!

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 3/4 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 4 ägg
  • Garnering
  • Ca 1½ dl salta jordnötter
  • Ca 75 g mörk choklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en medelstor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Blanda i socker och farinsocker i smörblandningen.
    3. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ner det ihop med äggen i kastrullen. Rör ihop allt till en slät smet.
    4. Häll smeten i en form, ca 20x27 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över jordnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    5. Strö den grovhackade chokladen över kakan när den fortfarande är ljummen. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben