Josefins kladdkaka

Serverar: 6 portioner

En fantastiskt god kladdig kladdkaka.

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 350 gram socker (ca.4dl)
  • 4 ägg
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 50 gram kakao (ca 1 1/4 dl)
  • 175 gram vetemjöl (ca. 3 dl)
  • 15 gram vaniljsocker (1 1/2 msk)
  • Instruktioner

    Rör samman smör och socker. Rör ner ett ägg i taget samt sirap. Blanda samman resterande ingredienser och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i knappt 200 grader, 20 - 30 min. Ju kortare gräddningstid desto kladdigare kaka. Låt kallna i formen. servera med grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben