Julkola med choklad
Serverar:
130 portioner
Annorlunda julkola
Ingredienser
1 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
5 dl strösocker
3 dl grädde
1 msk smör
kakaopulver , ca 0,5 dl
Instruktioner
Blanda strösocker med kakaon.
Rör ihop och koka allt utom smör i cirka 30 minuter på medelvärme i en panna med höga kanter. Rör ofta, för grädden bränner lätt.
Gör kulprovet. Droppa lite knäck i kallt vatten, kan du forma en kula är knäcken klar.
Tillsätt smöret på slutet och rör så att blir kolan blank. Bred ut i smord långpanna eller på bakplåtspapper, cirka 0,5 cm tjockt.
Skär ut kolabitar, ett förslag är 16 diagonala snitt och 8 vågräta. Då får du ut 128 kolor. Låt svalna, ta isär och slå in i klippta små smörpapper
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Smulpaj jordgubb och vit choklad
4.5
40 min
4-6
17
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!