Julkola med choklad

Serverar: 130 portioner

Annorlunda julkola

Ingredienser

  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl farinsocker
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • kakaopulver , ca 0,5 dl
  • Instruktioner

    1. Blanda strösocker med kakaon.
    2. Rör ihop och koka allt utom smör i cirka 30 minuter på medelvärme i en panna med höga kanter. Rör ofta, för grädden bränner lätt.
    3. Gör kulprovet. Droppa lite knäck i kallt vatten, kan du forma en kula är knäcken klar.
    4. Tillsätt smöret på slutet och rör så att blir kolan blank. Bred ut i smord långpanna eller på bakplåtspapper, cirka 0,5 cm tjockt.
    5. Skär ut kolabitar, ett förslag är 16 diagonala snitt och 8 vågräta. Då får du ut 128 kolor. Låt svalna, ta isär och slå in i klippta små smörpapper

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben