Jultryffel

Serverar: 20 portioner

Dessa små, citrussmakande läckerbitar passar perfekt till kaffet på maten, men de platsar även bland den övriga julkonfekten. Låt godisgrisarna välja, vraka och sig väl smaka!

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • Rivet skal av 0,5–1 apelsin
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Tillbehör
  • Sprits
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet.
    2. Smält choklad och matfett i vattenbad eller mikrovågsugn.
    3. Smaksätt crème fraichen med det rivna apelsinskalet. Tillsätt den i chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
    4. Låt tryffelsmeten stelna en stund i kylen.
    5. Spritsa ut tryffelsmeten till ca 2 cm breda längder på ett bakplåtspapper.
    6. Låt tryffellängderna stelna i kylen.
    7. Skär längderna i ca 20 bitar, ca 4 cm långa.
    8. Grovhacka och smält den vita blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
    9. Spritsa den vita chokladen över tryffeln. Låt bakverken stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emmehkarlsson 1 december 2009

    Låter suveränt gott. Detta blir nog min julklapp till mammsen, hon älskar tyffel!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben