Dessa små, citrussmakande läckerbitar passar perfekt till kaffet på maten, men de platsar även bland den övriga julkonfekten. Låt godisgrisarna välja, vraka och sig väl smaka!
Ingredienser
200 g mörk blockchoklad
50 g smör eller margarin
1 dl crème fraiche
Rivet skal av 0,5–1 apelsin
Garnering
50 g vit choklad
Tillbehör
Sprits
Instruktioner
- Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet.
- Smält choklad och matfett i vattenbad eller mikrovågsugn.
- Smaksätt crème fraichen med det rivna apelsinskalet. Tillsätt den i chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
- Låt tryffelsmeten stelna en stund i kylen.
- Spritsa ut tryffelsmeten till ca 2 cm breda längder på ett bakplåtspapper.
- Låt tryffellängderna stelna i kylen.
- Skär längderna i ca 20 bitar, ca 4 cm långa.
- Grovhacka och smält den vita blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
- Spritsa den vita chokladen över tryffeln. Låt bakverken stelna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter suveränt gott. Detta blir nog min julklapp till mammsen, hon älskar tyffel!