Kärlekstårta

Serverar: 10 portioner

"Röd, generös, lite skör och storartad är denna hyllning till kärleken". Jättegod tårta.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Drygt 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 13 gelatinblad
  • 7 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 600 g frysta hallon, halvtinade
  • 2 dl hallonsaft
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Till garnering
  • Färska bär, t.ex. hallon eller körsbär
  • Rosenblad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. koka upp vattnet. Blanda omväxlande ner mjölblandningenoch vattnet i äggsmeten. Häll smeten i tre smorda springformar med hög kant. En på ca 25 cm i diameter, en på ca 19 cm och en på ca 10 cm
    2. Grädda i 175 grader i ca 30 min. den minsta ska gräddas något kortare. Låt svalna.
    3. Fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 min. Knäck äggen och separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vaniljsockret. Krossa hallonen något och häll ner dem i äggsmeten, även saften från dem. Värm hallonsaften något. krama ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Låt svalan något. Rör sedan ner gelatinbladen i hallonsmetan. Blanda väl. ställ in blandningen i kylen 5-10 minuter så att den tjocknar lite. Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner vitorna och grädden i hallonsmeten. Häll blandningen över kakorna i formarna och eventuellt i en liten form som blir en topp på tårtan och ställ allt kallt. Lossa kakorna från från formarna och bygg ett torna av kärlek.
    4. Garnera med färska bär.

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5

    Kommentarer (1)

    marinkovic 4 april 2008

    Häller du allt över kakorna,men gör du då extra till att breda på sidorna????????????????????????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben