Kärlekstårta med hallonmousse

Härlig tårta, som även är fin att se på :-)

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 3 msk kakao
  • Hallonmousse
  • 6 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g hallon
  • 2 dl florsocker
  • Garnering
  • 25 g choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassa och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvispen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsoccker. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädde, choklad och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i 3 timmar.
    3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Rita små hjärtan på bakplåtspapper och bred ut choklsen i dem. Jag brukar använda en tesked, toppen på den. Låt dem stelna. Garnera tårtan med hallon, format som ett hjärta i mitten och chokladhjärtan på sidorna.
    4. Vid tidsbrist kan man byta ut chokladhjärtanen mot noblesse.

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5
    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben