Kärlekstårta med hallonmousse
Härlig tårta, som även är fin att se på :-)
Ingredienser
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
3 msk kakao
Hallonmousse
6 gelatinblad
2 äggvitor
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g hallon
2 dl florsocker
Garnering
25 g choklad
Hallon
Instruktioner
- Riv mandelmassa och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvispen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsoccker.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädde, choklad och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i 3 timmar.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad. Rita små hjärtan på bakplåtspapper och bred ut choklsen i dem. Jag brukar använda en tesked, toppen på den. Låt dem stelna. Garnera tårtan med hallon, format som ett hjärta i mitten och chokladhjärtan på sidorna.
- Vid tidsbrist kan man byta ut chokladhjärtanen mot noblesse.
Liknande recept
Kommentarer (0)