Hallonmousse med limegelé

Serverar: 6-8 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • 400 g hallon, frysta och tinade
  • 3 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 2 1/2 dl florsocker, 150 g
  • 2 dl vispgrädde
  • Limegelé
  • 1 dl lime, pressad saft
  • 1 tsk lime, rivet skal
  • 1 dl gelésocker multi
  • Garnering
  • Limeskal, strimlat
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Lägg undan några hallon till dekoration. Mixa resten avbären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Rör hallonen med äggulor och florsocker i en bunke i hett vattenbad tills massan tjocknar.
    3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull eller i en tekopp i mikron, ca 10 sekunder. Låt svalna lite. Tillsätt gelatinet i hallonsmeten under omrörning.
    4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fyll portionsglas med smeten, nästan upp till kanten. Ställ moussen kallt att stelna ett par timmar.
    5. Blanda limesaft, skal och gelésocker i en kastrull. Låt det koka i 30 sekunder och sedan svalna till "äggvitekonsistens". Skeda geléet över hallonmoussen. Låt det stelna i kylen. Garnera med hallon och strimlat limeskal eller citronmeliss.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben