Äpple med täcke av hallonmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jätte gott! En festlig efterrätt till fina kalas.

Ingredienser

  • Äpplekompott
  • 4 äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk pressad citron
  • 1 nypa nystött kardemumma
  • Hallonmousse
  • 1 blad gelantin
  • 3 dl hallon
  • 2 msk pressad lime
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Toppa med crunch tex Start
  • Instruktioner

    Tärna äpplena. Koka med vatten, socker och citron till äpplena är mjuka men ej mos. Häll upp äpplekompotten i glas och strö lite kardemumma över. Hallonmoussen: Blötlägg gelantinbladet. Det går lika bra med gelantinpulver. Vispa grädden till ett löst skum. Vispa äggvitorna och socker hårt. Mosa hallonen och värm på plattan. Smält gelantinbladet i hallonen, låt den svalna och häll i limen. Blanda ner hallonen i marängen och därefter grädden, Häll hallonmoussen över äpplekompotten och låt stå i kylen ca 30 min. Strö lite crunch över hallonmoussen och toppa med några hallon. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben