Brownietårta med hallonmousse

Serverar: 8-10 portioner

Bakat denna "tårta" många gånger, blir alltid bra och tar alltid slut. Ur tidningen Buffé.

Ingredienser

  • Browniebotten
  • 120 g mörk choklad, i bitar
  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • Hallonmousse
  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten:
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda samman med socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
    3. Hallonmousse:
    4. Mixa hallon och koka med gelésocker ca 1 minut från kokpunkten. Tag från värmen och rör ner vaniljsocker. Vispa grädden fluffig och vänd ner i hallonpurén som stelnat något. Häll sedan detta över browniebottnen, plasta och låt stå i kylen över natten. Garnera som önskat.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben