Kaffekola

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Tålamod! Kolasmeten ska koka 45 min och doften frestar hela tiden.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör och koka upp tills sockret löst sig. Koka sedan livligt utan lock och nästan utan att röra 30-50 min.
    2. Lägg bakplåtspapper i en tålig form, 18 x 25 cm. Vid kulprovet, när 1 tsk smet kan formas till en kula i en kopp kallt vatten, är kolan klar (digitaltermometer 122°).
    3. Häll kolan i formen, låt den svalna och skär den i bitar medan den ännu är mjuk.
    4. Låt kallna helt och packa kolorna i smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben