Kaffemousse

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 g strösocker
  • 2 msk snabbkaffe
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 2 msk Kahlúa
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Knäck och separera äggvitor och äggulor. Var noga med att ingen äggula följer med vitan.
    2. Vispa gulorna med socker och snabbkaffe till en tjock smet. Smält chokladen och rör ner den i smeten tillsammans med likör.
    3. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Vänd ner grädde och äggvitor i smeten. Undvik att röra för mycket utan arbeta med lugna tag för att moussen ska få fluffig konsistens. Fyll portionsskålar eller glas med smeten och ställ kallt cirka 4 timmar. Toppa med vispad grädde vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben