Cappuccinomousse

Serverar: 6 portioner

Vit chokladmousse som smaksätts med kaffe blir en läcker och lite överraskande avslutning på en god middag. Förbered i god tid så att den hinner stelna.

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 25 g osaltat smör rumstempererat
  • 2 ägg
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk snabbkaffepulver
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman choklad, smör och lätt vispade ägg till en slät smet.
    2. Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten. Hetta upp det i vattenbad och rör tills gelatinet smält. Låt det svalna något och rör ner lösningen i chokladsmeten.
    3. Blanda väl, täck över bunken och ställ den kallt i 30 minuter eller tills smeten precis börjar stelna.
    4. Vispa grädden till mjukt skum och vänd försiktigt ner den i smeten. Blanda kaffepulvret med 3 tsk hett vatten. Låt kaffet kallna och vänd sedan ner det i moussen.
    5. Fördela kaffemoussen i glasskålar och släta till ytan. Ställ moussen i kylskåp att stelna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnitaOlea 6 juli 2009

    God ! Jag bytte ut äggen mot mascarpone för värmens skull. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben