Len Cappuccinomousse

Serverar: 6 portioner

Ljuvligt god mousse med mild smak av kaffe! Det är läckert att servera den i små koppar. Den är enkel att göra men det är viktigt att sjuda kaffekrämen tjock och att vispa grädden löst. Du kan förbereda den dagen före.

Ingredienser

  • 1+2 dl vispgrädde
  • ½ dl espressokaffe
  • 1 msk muscovadosocker eller farinsocker
  • 2 äggulor
  • 150 g vit choklad
  • Garnering
  • Ca 25 g vit choklad
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda 1 dl grädde, kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en ganska tjock kräm. Hacka chokladen grovt och blanda ner den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något.
    2. Vispa 2 dl grädde löst. Blanda ner i chokladkrämen. Fördela krämen i portionskoppar och ställ dem i kylskåpet i ett par timmar. Hyvla över lite vit choklad och sikta över lite kakao precis före servering.

    Liknande recept

    4.6
    6 h 20 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben