Ljuvligt god mousse med mild smak av kaffe! Det är läckert att servera den i små koppar.
Den är enkel att göra men det är viktigt att sjuda kaffekrämen tjock och att vispa grädden löst. Du kan förbereda den dagen före.
Ingredienser
1+2 dl vispgrädde
½ dl espressokaffe
1 msk muscovadosocker eller farinsocker
2 äggulor
150 g vit choklad
Garnering
Ca 25 g vit choklad
Kakao
Instruktioner
- Blanda 1 dl grädde, kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en ganska tjock kräm. Hacka chokladen grovt och blanda ner den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något.
- Vispa 2 dl grädde löst. Blanda ner i chokladkrämen. Fördela krämen i portionskoppar och ställ dem i kylskåpet i ett par timmar. Hyvla över lite vit choklad och sikta över lite kakao precis före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)