Cappuccinomousse med cantuccini

Serverar: 6 portioner

Mycket gott och mycket enkelt.

Ingredienser

  • dl vispgrädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 ½ msk farinsocker
  • 2 äggulor (stora)
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Malen kanel, kanelstänger
  • Cantuccini, italienska mandelskorpor
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda 1/3 av grädden med kaffet, farinsockret och gulorna i en liten kastrull. Sjud blandningen under vispning på svag värme till en tjock kräm.
    2. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills det blir en jämn smet.
    3. Vispa resten av grädden löst och blanda ner den i krämen.
    4. Fördela krämen i portionsskålar och låt den stå kallt minst tre timmar, gärna över natten.
    5. Sikta över lite kanel precis före serveringen.
    6. Garnera med kanelstänger och servera med mandelskorpor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben