Cappuccinomousse med cantuccini
Serverar:
6 portioner
Mycket gott och mycket enkelt.
Ingredienser
dl vispgrädde
3 msk starkt kaffe
1 ½ msk farinsocker
2 äggulor (stora)
150 g vit choklad, grovhackad
Malen kanel, kanelstänger
Cantuccini, italienska mandelskorpor
Instruktioner
1. Blanda 1/3 av grädden med kaffet, farinsockret och gulorna i en liten kastrull. Sjud blandningen under vispning på svag värme till en tjock kräm.
Ta kastrullen från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills det blir en jämn smet.
Vispa resten av grädden löst och blanda ner den i krämen.
Fördela krämen i portionsskålar och låt den stå kallt minst tre timmar, gärna över natten.
Sikta över lite kanel precis före serveringen.
Garnera med kanelstänger och servera med mandelskorpor
Liknande recept
Cappuccinomousse
4.5
6
1
Rabarberskål med mandelskorpor
10
Fluffig cappuccinomousse
4
Cantuccini
80
Cappuccinomousse i små chokladformar
8
Len Cappuccinomousse
6
Italiensk drömdessert
4
Italiensk cheesecake med passionsfrukt
1
Hallontiramisu
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!