Rabarberskål med mandelskorpor

Serverar: 10 portioner

Så underbart friskt och gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g rabarber, skuren i små bitar
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Vaniljkräm
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk maizena
  • 1 msk socker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Fyllning
  • 1 paket italienska mandelskorpor, cantuccini
  • 1 dl sött vitt vin, gärna av ädelröta typ
  • Instruktioner

    1. Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.
    2. Vaniljkräm Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.
    3. Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.
    4. Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vittvinet och lägg dem över kompotten.
    5. Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben