Italienska mandelskorpor som är ett måste till glöggfesten
Ingredienser
2 st ägg
1 ½ pkt saffran
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
1. Hacka mandeln grov
2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner mandeln, mjölet och bakpulvret till en jämn oh ganska kletig deg.
4. Dela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
5. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar och låt dom vara kvar på plåten och sätt sedan in dom mitt i ugnen igen i 75 grader ca 1 timme eller tills dom känns torra.
Lade upp en bild på dessa underbara skorpor, hoppas det är ok? =)
det tackar jag för, är alltid bättre när man kan se hur dom ska se ut :)