Saffransbiscotti

Serverar: 15 portioner

Tid: 50 minuter

Italienska mandelskorpor som är ett måste till glöggfesten

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 ½ pkt saffran
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka mandeln grov
    2. 2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
    3. 3. Blanda ner mandeln, mjölet och bakpulvret till en jämn oh ganska kletig deg.
    4. 4. Dela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
    5. 5. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar och låt dom vara kvar på plåten och sätt sedan in dom mitt i ugnen igen i 75 grader ca 1 timme eller tills dom känns torra.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 30 min
    40-50
    2

    Kommentarer (2)

    soccermum 12 december 2010

    Lade upp en bild på dessa underbara skorpor, hoppas det är ok? =)

    dianah 13 december 2010

    det tackar jag för, är alltid bättre när man kan se hur dom ska se ut :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben