Saffransbiscotti

Serverar: 15-20 portioner

Frasiga på utsidan - härligt sega på insidan.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • ½ g saffran
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • ca 50 g sötmandel
  • ca 50 g cashewnötter
  • ca 70 g torkad frukt
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält margarinet och blanda ner saffran.
    3. Blanda socker tillsammans med ägg i en annan skål. Hacka nötterna (jag tog lite extra nötter) och den torkade frukten (jag använde aprikoser och russin). Rör sedan ner nötterna, frukten och margarinet i sockersmeten.
    4. Blanda ner bakpulver och lagom med vetemjöl. Se till att blanda degen ordentligt och forma den sedan till en lång korv, ca 5 cm bred.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
    6. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125°. Skär biscottikorven i 1 cm tjocka bitar. Grädda dem sedan i 10 min till.
    7. När de är klara kan man gärna låta dem svalna i ugnen med luckan öppen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 30 min
    40-50
    2

    Kommentarer (1)

    juliasjostrom 16 december 2011

    Riktigt goda kommer passa perfekt till julafton. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben