Saffransbiscotti med mandel och apelsin

Serverar: 60 portioner

Italienska skorpor med julsmak av saffran, apelsin och rostad mandel. Lika perfekta att njuta av till en kopp starkt kaffe efter julmaten som på glöggminglet.

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • ½ g saffran
  • 2 små ägg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rosta mandeln mitt i ugnen i ca 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.
    3. Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Rör i ägg, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker och blanda till en deg. Vänd ner både hackad och hel mandel.
    4. Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt längderna svalna ca 15 minuter. Skär längderna i lite sneda bitar och vänd snittytorna upp. Grädda i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben