Saffransbiscotti med mandel och apelsin
Italienska skorpor med julsmak av saffran, apelsin och rostad mandel. Lika perfekta att njuta av till en kopp starkt kaffe efter julmaten som på glöggminglet.
Ingredienser
200 g mandel
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
½ g saffran
2 små ägg
2 tsk rivet apelsinskal
Ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rosta mandeln mitt i ugnen i ca 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.
- Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Rör i ägg, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker och blanda till en deg. Vänd ner både hackad och hel mandel.
- Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt längderna svalna ca 15 minuter. Skär längderna i lite sneda bitar och vänd snittytorna upp. Grädda i 8-10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)