Lördagskaka med mandel och apelsin

Serverar: 8-10 portioner

En mjuk kaka bakad efter ett ärvt recept. Jättegod med smak av kryddor, apelsin och mandel

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk hackat syltat apelsinskal
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, kryddor och bikarbonat. Vispa ihop gulor och mjölk och rör ner det i mjölblandningen.
    2. Tillsätt apelsinskal, mandel och fett. Vispa vitorna till hårt skum och vänd till sist ner det i smeten.
    3. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka.
    4. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen. Kakan går bra att frysa.
    5. Ugn: 175

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben