Cantuccini
Serverar:
80 portioner
En slags skorpkaka! Mandelskorpkaka! You name it!
Ingredienser
250 g vetemjöl
200 g strösocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
175 g mandel, skållad och grovhackad
2 ägg
1 äggula
1/2 vaniljstång, kornen
1 msk apelsinskal, färskrivet
Instruktioner
Blanda mjöl, socker, bikarbonat, salt och mandel. Vispa ägg och äggula med vaniljkorn och rivet apelsinskal och rör ner i mjölblandningen.
Forma 2 stänger (30 cm långa, 5 cm tjocka) och grädda på bakpapper i 160 grader i 40 minuter.
Skär stängerna på snedden och fortsätt grädda i 15 minuter på 200 grader.
Provsmaka dem och servera dem som traditionen bjuder med ett glas Vin Santo (heligt vin), som de doppas i.
Liknande recept
Rabarberskål med mandelskorpor
10
Cappuccinomousse med cantuccini
6
Italiensk drömdessert
4
Italiensk cheesecake med passionsfrukt
1
Hallontiramisu
6
Jordgubbsbål
1
Sommar-tiramisù
4-6
Bäghurtdessert
10 min
4
Chokladrulltårta med likörgrädde
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!