Cantuccini

Serverar: 80 portioner

En slags skorpkaka! Mandelskorpkaka! You name it!

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 175 g mandel, skållad och grovhackad
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1/2 vaniljstång, kornen
  • 1 msk apelsinskal, färskrivet
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, bikarbonat, salt och mandel. Vispa ägg och äggula med vaniljkorn och rivet apelsinskal och rör ner i mjölblandningen.
    2. Forma 2 stänger (30 cm långa, 5 cm tjocka) och grädda på bakpapper i 160 grader i 40 minuter.
    3. Skär stängerna på snedden och fortsätt grädda i 15 minuter på 200 grader.
    4. Provsmaka dem och servera dem som traditionen bjuder med ett glas Vin Santo (heligt vin), som de doppas i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben