Chokladrulltårta med likörgrädde

Serverar: 10 portioner

Lyxig chokladrulltårta som kan fyllas med olika gräddblandningar.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 6 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 2 dl + 1 msk ljust muscavadoråsocker
  • 2 msk kakao
  • 75 g italienska mandelskorpor, cantuccini, väl krossade
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk kaffe- eller citruslikör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna ca 23x33 cm. Smält 175 g av chokladen i mikro eller över sjudande vattenbad. Finhacka och spara resten av chokladen. Vispa gulor och och socker till tjock kräm.
    2. Vispa med rena vispar äggvitorna till fast skum i en annan skål. Vänd ner den smälta chokladen i ägguleblandningen. Vänd sedan försiktigt ner kakao och sedan äggvitan.
    3. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 18 minuter tills ytan stelnat.
    4. Lägg krossade skorpor på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på pappret. Lossa försiktigt bakplåtspappret på ovansidan. Om det sitter fast kan pensla papret med kallt vatten, då lossnar det lättare. Låt kallna under fuktad duk.
    5. Vispa grädden med 1 msk muscavadosocker och 3 msk likör tills den blir fast. Fördela grädden över den kalla tårtbottnen. Strö över resten av chokladen och rulla ihop. Servera i tjocka skivor och stänk gärna över lite extra likör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben