En smakrik kaffemousse

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

En ljuvlig avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3/4 dl kakao
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk pulverkaffe
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk stött kardemumma
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Ev Chokladbönor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
    2. Blanda samman kakao, farinsocker, vatten, pulverkaffe och äggulor i en kastrull.
    3. Ställ kastrullen på svag värme och låt krämen tjockna under omrörning.
    4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i krämen.
    5. Rör om så att de smälter.
    6. Låt krämen svalna.
    7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    8. Rör ner creme fraiche, vaniljsocker och kardemumma i chokladsmeten.
    9. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
    10. Fördela krämen i 6 portionsformar och ställ dem kallt att stelna minst 2 timmar.
    11. Garnera med vispad grädde och chokladbönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben