Kaka crostata
Serverar:
5-8 portioner
Tid:
50 minuter
Jättegod kaka från Italien.
Ingredienser
1 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smör
3 dl frysta hallon eller
3 dl hallonsylt
Instruktioner
Sätt på ungnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.
Blanda alla ingredienserna utom smöret och marmeladen (helst med elvisp) i ordningen som står bland ingredienserna.
Häll i det smälta smöret i smeten. När smeten är klar, smöra en rundpajform och klä den med degen, som man gör med en vanlig paj.
Sätt sedan på sylt eller frysta bär och socker. Grädda i ugnen i 35 min.
Liknande recept
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Sätofta kakor
1 h
4
Kulla Kakor
3.5
20
1
Kronans kaka
10-12
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Superlätt kaka
4.7
30 min
20-30
6
Havtornsmousse kaka
8
Twix kaka
4.6
1
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!