Kaka crostata

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod kaka från Italien.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 3 dl frysta hallon eller
  • 3 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ungnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.
    2. Blanda alla ingredienserna utom smöret och marmeladen (helst med elvisp) i ordningen som står bland ingredienserna.
    3. Häll i det smälta smöret i smeten. När smeten är klar, smöra en rundpajform och klä den med degen, som man gör med en vanlig paj.
    4. Sätt sedan på sylt eller frysta bär och socker. Grädda i ugnen i 35 min.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben