Kaka espresso

Serverar: 12 portioner

En klassisk mjuk kaka kan göras mer spännande med smak av espresso. Denna har dessutom glaserats med kaffeglasyr och garnerats med choklladkaffebönor.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk espressokaffepulver
  • 2 msk hett vatten
  • Glasyr
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk starkt , kallt kaffe
  • Garnering
  • Chokladkaffebönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet växelvis med mjölk och det avsvalnade matfettet.
    4. Rör ut kaffepulvret i det heta vattnet. Tillsätt det i äggsmeten.
    5. Fmörj och bröa en kransform. Häll därefter smeten i formen.
    6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.
    7. Låt kakan stå några minuter i formen innan den stjälps upp och får svalna på galler.
    8. Gör glasyren: Smält matfettet och låt det svalna. Rör samman florsocker och kaffe. Tillsätt matfettet och rör allt till en jämn glasyr.
    9. Bred glasyren över kakan. Garnera med chokladkaffebönorna.
    10. Goda muffins: Smeten kan också fördelas i välsmorda muffinsformar av aluminium eller i pappersformar. Fyll formarna till 2/3 med smet och ställ dem på en bakplåt. Grädda bakverken mitt i ugnen vid 200 grader i 15-20 minuter. Glasera muffinsen som i grundreceptet.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben