Kaka för hela långa helgen
Serverar: 30-35 portioner
Jättegod, stor och dryg kaka, som bakas i långpanna. Hämtade receptet från ett TVprogram, som Ella hade för många år sen.
Ingredienser
Kakan
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vatten
50 g smör
Fyllning ovanpå
150 g smör
1 ägg
2½ dl florsocker
100 g mandelmassa
Glasyr
1 kaka blockchoklad med kolasmak
3 msk olja
Ev. siktat florsocker
Instruktioner
- Kakan:
Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt i ägg-sockerblandningen. Koka upp vattnet och lägg i smöret så det får smälta. Tillsätt detta till smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda i 175* 15-20 min. Låt kakan kallna.
- Fyllningen:
Blanda smör, ägg, florsocker och mandelmassa i en matberedare med metallkniven monterad.
Bred fyllningen över kakan och låt den bli riktigt kall innan glasyren bredes på.
- Glasyren:
Smält blockchokladen tillsammans med oljan.
Bred över kakan. När glasyren stelnat kan man ev. sikta över lite florsocker.
- Skär kakan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Kakan var supergod och verkligen uppskattad av gästerna. Tyvärr hittade jag ingen blockchoklad med kolasmak så jag använde en vanlig chokladkaka på 200g. Det funkade oxå bra. Jag rekomenderar verkligen den här kakan :)
Bakade idag din goda kaka idag farligt god. Kommer att göra den flera gånger. En femma från mig också. Tack för receptet.
Riktigt riktigt bra kaka. Har testat MÅNGA recept här på matklubben och det här tillhör ett av de bättre. Känner sig som en riktig konditor...
Hur stor långpanna? Vill inte ha för platt kaka
Jättegod kaka, har fått mycket beröm för den!