Kaka för hela långa helgen

Serverar: 30-35 portioner

Jättegod, stor och dryg kaka, som bakas i långpanna. Hämtade receptet från ett TVprogram, som Ella hade för många år sen.

Ingredienser

  • Kakan
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vatten
  • 50 g smör
  • Fyllning ovanpå
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2½ dl florsocker
  • 100 g mandelmassa
  • Glasyr
  • 1 kaka blockchoklad med kolasmak
  • 3 msk olja
  • Ev. siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Kakan: Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt i ägg-sockerblandningen. Koka upp vattnet och lägg i smöret så det får smälta. Tillsätt detta till smeten.
    2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175* 15-20 min. Låt kakan kallna.
    3. Fyllningen: Blanda smör, ägg, florsocker och mandelmassa i en matberedare med metallkniven monterad. Bred fyllningen över kakan och låt den bli riktigt kall innan glasyren bredes på.
    4. Glasyren: Smält blockchokladen tillsammans med oljan. Bred över kakan. När glasyren stelnat kan man ev. sikta över lite florsocker.
    5. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (5)

    Laila68 7 maj 2010

    Kakan var supergod och verkligen uppskattad av gästerna. Tyvärr hittade jag ingen blockchoklad med kolasmak så jag använde en vanlig chokladkaka på 200g. Det funkade oxå bra. Jag rekomenderar verkligen den här kakan :)

    kekke46 18 februari 2011

    Bakade idag din goda kaka idag farligt god. Kommer att göra den flera gånger. En femma från mig också. Tack för receptet.

    flammy 12 augusti 2011

    Riktigt riktigt bra kaka. Har testat MÅNGA recept här på matklubben och det här tillhör ett av de bättre. Känner sig som en riktig konditor...

    Medaso 24 oktober 2011

    Hur stor långpanna? Vill inte ha för platt kaka

    anickan 19 oktober 2015

    Jättegod kaka, har fått mycket beröm för den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben